Välkommen Kriss!
Systemutvecklare, Linköping

Vi vill välkomna Kriss, som efter en tids praktik här på Vertel börjat som anställd hos oss!


Kriss har nu senast läst till programmerare på yrkeshögskola. Innan det har han varit roddare (timanställd) och byggt upp mässor och scener inför event. Ett roligt arbete, men det roligaste var nästan att riva dem efter eventen. Han har även jobbat på Konsert och Kongress här i Linköping som vaktmästare, städare och servitör.


I sin nya roll som systemutvecklare på Vertel jobbar Kriss just nu främst i ett projekt som tar fram en ny digital samarbetsplattform som motsvarar till exempel Microsoft 365, men som är baserat på Odoo och fri programvara och som följer kraven från eSAM.


Han tycker det är extra roligt med design och att lära sig nya saker, en av anledningarna till att han intresserat sig för programmering. Han ser programmering som en ständig lärprocess där man alltid lär sig någonting nytt. Kriss säger att programmering till största del inte handlar om att uppfinna hjulet på nytt, utan att lära sig använda det som redan finns.


Efter sin tid här som praktikant har Kriss redan börjat känna sig som hemma, och säger att han trivs väldigt bra med kollegorna. Det känns bra att det går att prata med alla och det är en god stämning på jobbet. Dessutom uppskattar han att det alltid finns tillgång till kakor och gott te.


På fritiden har Kriss en mängd hobbies att välja mellan, där temat är att vara kreativ. Just nu är det mest virkning som gäller, men även stickning, pärlplattor (även i 3D), vänskapsarmband, diamanttavlor och att rita på ritplatta är saker som han gillar att göra. Annars är han ett Marvel-fan, där favoritfilmen just nu är den senaste Doctor Strange. Kriss har även en katt vid namn Vilo.


Vi är väldigt glada att Kriss har börjat här hos oss, och ser fram mot ett långvarigt samarbete!


After Work: Ölprvning
Maj 2022