Möt praktikanterna: LIA II
Salih, Adam, Max, Royne och Hampus

För ett par veckor sedan fick vi även tacka våra andra-års-lior, Salih Marwan, Adam Billekvist, Max Thörnblad, Royne Reinholdsson och Hampus Lindström. De läste till systemutvecklare på TUC Yrkeshögskola och tog sin examen nu i slutet av maj. Det blev ett känslosamt avslut, och vi saknar dem redan här på kontoret. Vi önskar dem alla ett stort och varmt lycka till och hoppas att vi får se mycket av dem även i framtiden! 

Hur skulle ni beskriva er praktik här på Vertel?

"Väldigt positiv! Mycket trevliga och hjälpsamma kollegor framförallt. Sen tycker jag att alla event har varit väldigt roliga och givande för att komma in i gemenskapen", säger Max.

"Ett toppenställe att utföra sin praktik på med ett härligt familjärt team som bryr sig om varandra, oavsett om de har tid eller inte så får man alltid hjälp när man behöver det. Skulle beskriva det som en plats där man kan utvecklas på, där man blir sedd samt där dina idéer kan utvecklas,"
säger Salih.

Enligt Royne har det varit "lärorik och fantastiskt roligt. Har kommit hit varje dag och tyckt det varit extremt kul att få ta del av projekt/uppgifter. Personalen har varit suverän, alltid gott humör och hjälpsamma. Väldigt fin sammanhållning här är mitt intryck." Han fortsätter: "Det har varit kul att se hur man utvecklats under sin tid här. Python och Odoo var helt nytt för mig. Kul att se hur man lärt sig och fått förtroendet att sättas in i riktiga projekt. Det stärker självförtroende och gör en mer motiverad."

Hur har en vanlig dag på Vertel sett ut?

"En typisk dag på Vertel börjar med ett morgonmöte där vi alla samlas för att planera dagen och diskutera våra uppgifter. Vi tar också tillfället i akt att reflektera över den föregående dagen, delar med oss av framsteg och eventuella hinder vi stött på. Efter morgonmötet övergår vi till att fokusera på de individuella uppgifter eller 'tasks' som vi blivit tilldelade. Dessa kan variera från dag till dag och kan innebära allt från att utveckla ny kod till att felsöka befintliga moduler," berättar Adam.

Vad har varit oväntat? Roligast? 

Max börjar: "Hur fort vi blev en del av gänget pga hur välkomnande de varit här. Roligast har nog varit de olika AW’s som organiserats." Adam fyller i, "Awn med spelkväll var väldigt rolig."

Salih fortsätter: "Tycker det har varit roligt att det jag gjorde som examensarbete på något roligt sammanträffande var relevant och fick faktiskt där efter vidareutvecklas och bli en verklig uppgift som Vertel gillade." Han avslutar med att säga "Jag tackar Vertel för att de har stöttat oss och verkligen visat oss ett varmt välkomnande, att de har låtit oss vara delaktiga i alla uppgifter samt aktiviteter på företaget."

Förutom att gå i samma klass har det visat sig att de även delar många intressen utanför studierna. Hampus, Royne och Adam är alla tre väldigt musikintresserade och flera av dem har tidigare bakgrund som musikproducenter. Även sport är en gemensam faktor för flera av dem: Salih är ideellt engagerad i en Taekwando-förening för unga och älskar fiske, Adam och Royne är mer fotbollsintresserade. Under en fika fick vi även upptäcka en ny sida av Max, som är naturintresserad och riktigt kunnig på svamp - han hade till och med med sig en påse torkad Karl-Johan i ryggsäcken!

Tack för alla trevliga stunder både i och utanför kontoret! Vi är väldigt tacksamma över de fina orden om oss och praktiken. Det är tomt utan dem, men de är välkomna på våra AWn även i framtiden, så vi ses snart igen!After Work: Kontors-LAN
12 maj 2023