Möt praktikanten: Erik Larsson
Lönespecialist, Linköping

Den här veckan tackade vi Erik, då han avslutade sin praktik här hos oss. Han läser till lönespecialist på TUC yrkeshögskola här i Linköping och har spenderat de senaste sex veckorna med att utveckla grunderna för ett uppdaterat lönesystem i Odoo som han nu har lämnat över för vidareutveckling.

Enligt Erik har det varit väldigt givande att komma ut i arbetslivet. Det har visat hur mycket han har lärt sig och vad han kan, inte minst för sig själv. Saker som han tycker känns självklart nu efter sin utbildning är inte lika enkelt för någon som inte är lika insatt. Insikten hur mycket han har lärt sig, att kunna svara på frågor med säkerhet, har varit roligt.


Erik har speciellt uppskattat rutinerna i att jobba, och beskriver en vanlig dag här som att börja med morgonmöte, "och sen sätter man igång". Han uppskattade även all hjälp av kollegorna, speciellt Kriss och Marcus som hjälpt till att vägleda honom och förstå Odoo.


Innan han valde att sadla om mot löner jobbade han mycket fysiskt, med en bakgrund som utbildad betongarbetare, och jobb bland annat inom lager och som fritidspedagog. Men nu ville han testa att se hur det är att jobba framför ett skrivbord, och det var hos oss på Vertel som han hittade sitt första. När han inte pluggar eller är på praktik spenderar han gärna sin tid på bågskyttebanan, med sin dotter, eller på vägarna på motorcykel. Att spela brädspel går också alltid hem, något han har gemensamt med många andra här på Vertel.


Det har varit roligt att uppleva problemlösningen här på Vertel, att komma med ett problem och mötas med stor optimism och ”det löser vi””, säger Erik.


Han fortsätter med att tipsa andra som funderar på att göra praktik eller LIA: Är du sugen på att vara med och utveckla ett företag framåt är det här platsen för dig. Det känns som om man blir lyssnad på.”


Det har varit roligt och uppskattat att ha Erik här på praktik, och vi önskar honom all lycka till i framtiden! Vi ser honom snart igen, då han lovat att komma förbi på vår nästa AW.


Ny på Vertel: Niklas Lindgren
Försäljning, Linköping