Ny kollega: Dmitri Iselund
Systemutvecklare, Linköping

Vår allra senaste anställde är Dmitri Iselund, som vi vill önska varmt välkommen till Vertel!


Dmitri har även han varit praktikant här hos oss, och fortsätter nu som anställd efter sin examen, något vi är väldigt glada över. Han har tidigare läst webbutveckling, men bytte tillfälligt bana och läste till miljövetare, innan han insåg att det var programmering han ville hålla på med. Nu har han alltså tagit examen och har precis börjat som fullfjädrad systemutvecklare här på Vertel. Här ska han nu bland annat jobba vidare med det han arbetade med i sitt examensarbete, som var att skapa en chattfunktion i Odoo, liknande Slack som vi använder på företaget idag.


En av sakerna som Dmitri tycker mest om med jobbet är att få hålla på med problemlösning, som även är en stor anledning till att han tycker om programmering. Det allra bästa är att äntligen hitta lösningen till ett problem som man suttit med länge. Dmitri uppskattar särskilt att samarbeta med kollegor och få höra deras perspektiv och att lära sig av dem.


Förutom problemlösning gillar Dmitri musik, och lyssnar på så mycket han bara kan. Främst lyssnar han på olika subgenrer av metal, ett favoritband är Erra, ett metalcore-band. Ett annat intresse är digital konst, och han skulle gärna själv vilja lära sig att rita. Inspirationen är olika sorters consept art. Annars gillar han att läsa, och brukade tidigare försöka läsa en timme om dagen, något han skulle vilja komma igång med igen. Han läser mest faktaböcker, då han tycker om att lära sig nya saker, men en skönlitterär favorit är boken Dark Matter av Blake Crouch, som har teman baserat på kvantfysik, i likhet med favoritfilmen Interstellar.


Vi hoppas att Dmitri ska fortsätta trivas och utvecklas här hos oss, och ser fram mot ett långvarigt samarbete!


Ny kollega: Kriss Svensson
Systemutvecklare, Linköping