Ny kollega: Björn Hayer
Systemutvecklare, Linköping

Vi vill presentera vårt senaste tillskott till Vertel: Björn!

I våras skrev Björn sitt examensarbete hos oss, och har nu startat sin systemutvecklarkarriär här på Linköpingskontoret. Vi är väldigt glada att han ansluter sig till teamet, och vill därför introducera honom lite mer!

Han föddes i Göteborg, men flyttade som treåring ned till Menziken i norra Schweiz med familjen. Som elvaåring flyttade han tillbaka till Sverige, denna gången till Mjölby. Han har sedan dess valt att stanna i Östergötland, då han flyttade till Linköping för att läsa datateknik på Tekniska Högskolan. Efter en avstickare tillbaka till Mjölby för att programmera Excel script hos Toyota Handling återupptog han studierna och tog sin examen tidigare i år. 

Här på Vertel ska Björn fortsätta programmera och ansluter sig till våra fantastiska utvecklare. Det han ser fram mest mot är att få bygga lösningar som gör skillnad.

"Det mest roliga med jobbet är när man programmerar något och får de olika delarna man har programmerat att äntligen komman samman så att det det gör någonting, grafiskt, så man verkligen känner att man skapar någonting.", säger Björn."Att hjälpa andra, både med faktisk kunskap, eller bara lyssna på deras programmeringsproblem och agera bollplank, är också bland det bästa som finns."

När han inte jobbar spelar han gärna brädspel, till exempel spelar han Gloomhaven återkommande med en grupp kompisar. De roligaste brädspelen är i de som man samarbetar med varandra, tycker Björn. Samarbete är också viktigt i dataspel, som han också spelar. Nu spelar han till exempel mycket World of Warcraft Classic, sedan senaste expansionen Wrath of the Lich King nyss släppts. Han uppskattar att det både går att göra raids i grupp och att ge sig ut på egna äventyr i WoW.

Björn lyssnar gärna på metalmusik, som till exempel Sabaton, eller rock blandat med folkmusik eller fantasyteman.  

När han bodde i Schweiz började han som scout och fortsatte med det även i Sverige. Han är fortfarande "alltid redo" med multiverktyg och mer än ett paket servetter med sig vart han än går.

Vi önskar Björn än en gång varmt välkommen och hoppas att han ska trivas här med oss!


Vill du jobba med Björn och oss andra här på Vertel? Se lediga jobb här!


After Work: Quiz på Kappa bar
Juni 2022