Möt praktikanten: Frida Hägglund
Masterstudent i IT & Management

I fredags presenterade Frida sitt projektarbete och tackade därmed för sig och sin praktik här på Linköpingskontoret. Hon är ekonom i botten och läser första året på masterprogrammet IT & Management vid Linköpings universitet. Under våren har hon kartlagt och undersökt våra interna processer, med fokus på behovsanalys och affärsprocesser. 

Hur har din praktik varit? 

"Under min tid på Vertel har jag lärt mig otroligt mycket om både hur verksamheter och Odoo fungerar. Mycket av det jag läst om i olika kurser under läsåret har jag sett i praktiken på Vertel, allt från hur IT-system skapas till projektledning och samverkan inom en organisation."

Vad har du gjort i ditt projektarbete?

"Under min praktik så har en huvudsaklig utmaning dykt upp inom Vertels affärsprocess, det agila arbetet som möter ett ökat behov av struktur och tydlighet" säger Frida, och fortsätter, "BASUN är en beskrivning av Vertels affärsprocess från ett första kundmöte till färdig produkt och uppföljning. Jag har främst fokuserat på de första stegen i BASUN; Behov och Avtal där bland annat den första kundkontakten, behovsanalysen, offerten och delvis uppstart av projekt ingår. Det finns olika typer av projekt som har olika behov av struktur och projektledningsmetoder och det är de mindre, enklare projekten som nu legat till grund för min huvudsakliga praktikuppgift ."

Något du vill tillägga?

"Sammantaget har praktiken här varit väldigt rolig, lärorik och har väckt mitt intresse inför framtida yrkesliv och det känns som att jag precis har kommit igång. Tack för denna härliga tid, nu kämpar jag vidare med programmeringskurs i Python i sommar som förhoppningsvis kan ytterligare öka min förståelse för systemutveckling och bredda mina kunskaper." säger Frida.

Resultatet av det arbete Frida gjort under våren är en guldgruva som vi kommer använda som verktyg i vårt ständiga arbete för att effektivisera och tydliggöra våra processer.

När hon inte pluggar eller är på praktik spenderar Frida gärna sin tid med vänner och familj eller i stallet där hon just nu sköter en ponny. Musik är ett annat intresse, där hon länge har sneglat på ett mixerbord och gärna skulle testa på att vara DJ.

Tack Frida för ett givande arbete, det har varit väldigt roligt att ha dig på kontoret, och självklart även på AWn och andra aktiviteter! Lycka till med sista året av studier och utbytesterminen i Norge! (Och om du skulle behöva hjälp med Python-kursen vet du var det finns ett kontor fullt av duktiga programmerare för goda tips och råd.)


Möt praktikanterna: LIA II
Salih, Adam, Max, Royne och Hampus