AI Öst - Uppstartsworkshop
Gruppen för systemutveckling och programvara

Den 16 maj öppnade vi upp våra lokaler för ett uppstartsmöte och workshop för en delgrupp i AI Öst, som i sin tur är en del av AI Sweden. Denna grupp har fokusområdet systemutveckling, fri programvara och tekniska verktyg inom AI, och målet med denna workshop var att komma igång med arbetet och att börja skapa en teknikkarta. 

 Resultatet av workshopen blev två nya tillfällen bokade: dels en lunch för att fortsätta arbetet med teknikkartan, och en labb för att testa olika tekniker och upptäcka vad som går att göra. Målet med den planerade laborationen är också att kunna skapa en slags verktygslåda för de som är intresserade av att börja använda och arbeta med AI, oavsett teknisk kompetens. Läs mer om labben här.  

Som det kunskapsföretag som Vertel är, är denna satsning på nätverksarbete och samverkan för en gemensam kunskapsinsamling väldigt spännande och rolig. Därför var det självklart att låna ut lokaler och bidra med fika för att stötta arbetet, och att delta i kunskapsutbytet så klart. 

AI Öst
AI Öst är ett nytt nätverk för AI-entusiaster som har börjat gro i Linköping. Nätverket leds av Linköping Science Park och AI Sweden där näringsliv, akademi och offentlig sektor bjuds in att tillsammans hitta möjligheter för samverkan och dra nytta av den kunskapstunga kompetensen som Östergötland besitter inom AI-området. Läs mer om AI Öst på MyAI här (vissa delar kräver inloggning).


Nobel Numbat är här!
Ubuntu 24.04 LTS släpps den 25 april 2024